Tämä herkullinen jättikatkarapuruoka on nopea valmistaa ja täynnä makua. Voit nauttia sen lisukkeena vaikkapa riisin tai vihannesten kanssa.
Ainekset:
- 500 g jättikatkarapuja (kuorittuja ja suolia poistettu)
- 3 rkl voita
- 3 valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl tuoretta persiljaa (hienonnettuna)
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- (Valinnainen) Ripaus chiliä tai cayennepippuria, jos haluat vähän potkua
Valmistusohjeet:
- Esivalmistelut:
- Kuori ja suolaa jättikatkaravut tarvittaessa. Jos käytät pakastettuja katkarapuja, sulata ne huolellisesti ennen käyttöä.
- Hienonna valkosipulit ja persilja.
- Ravujen paistaminen:
- Lämmitä suuri paistinpannu keskilämmöllä ja sulata voi pannulle.
- Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet pannulle ja kuullota niitä voissa noin 1-2 minuuttia, kunnes valkosipuli tuoksuu. Varo polttamasta sitä.
- Katkaravut pannulle:
- Lisää jättikatkaravut pannulle ja paista niitä noin 3-4 minuuttia, kunnes ne muuttuvat vaaleanpunaisiksi ja kypsyvät kauttaaltaan.
- Mausta suolalla, mustapippurilla ja halutessasi myös chilillä tai cayennepippurilla.
- Lopputuote:
- Lisää pannulle sitruunamehu ja tuore persilja.
- Sekoita kaikki ainekset hyvin yhteen ja tarkista maku. Voit lisätä tarvittaessa lisää suolaa tai sitruunamehua.
- Tarjoilu:
- Tarjoile lämpimänä esimerkiksi keitetyn riisin, salaattien tai paistettujen vihannesten kanssa.
Vinkkejä:
- Voit lisätä annokseen myös hieman valkoviiniä kastikkeen maustamiseen.
- Jos haluat, voit käyttää myös muita tuoreita yrttejä, kuten basilikaa tai timjamia, tuomaan vaihtelua makuihin.
Tämän reseptin avulla luot herkullisen ja elegantin katkarapuruoan, joka ei vie liikaa aikaa valmistukseen mutta tarjoaa upeita makuja.